Interpersoonlijke Mindfulness

de 8-weekse Interpersoonlijk mindfulnesstraining

Mindfulness in contact en communicatie: meer zicht op je handelen in relatie met anderen. 8-weekse training waarin je mindfulness zowel alleen als met anderen beoefent. Geschikt voor iedereen met meditatie-ervaring.

Mindfulness in contact en communicatie.

Vele van ons hebben een groot deel van onze mindfulness-beoefening zittend op een kussen of een meditatiebankje individueel doorgebracht. De implementatie van mindfulness in het dagelijkse leven blijkt hierdoor vaak niet zo eenvoudig.  In plaats van aandacht, rust en stilte, en terug geworpen worden op je eigen persoon, doet de buitenwereld een ander beroep op ons: we worden constant beroerd door de wereld om ons heen. Een groot deel van dit contact is interpersoonlijk contact. Dit contact kan geluk, vreugde en plezier opleveren, maar ook stress, onzekerheid en  ongemak. Als dit gebeurt, schieten we in de afweermechanismen, sluiten ons af en ervaren het contact als onprettig.

Kunnen we aandacht cultiveren juist in deze dynamische momenten van interpersoonlijk contact? Vormen juist menselijke relaties geen prachtige mogelijkheid om mindfulness verder te ontwikkelen en te verdiepen? Het intermenselijk contact wordt dan een startpunt om mindfulness te integreren op de plek waar jij bent, om in het contact met de ander op te merken wat er gebeurt op fysiek en mentaal niveau.

De Interpersoonlijke Mindfulness Training is een verdiepende training, volgend op een MBSR of MBCT training. De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur plus een stiltedag.

De interpersoonlijke Mindfulness Training combineert elementen uit de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) met elementen uit Insight Dialoque. Oefeningen als bijvoorbeeld de bodyscan en bewegen met aandacht worden gecombineerd met communicatie-oefeningen in duo's of in groepen. Richtlijnen uit Insight Dialoque vormen hiervoor het kader. Het programma bemoedigt en traint deelnemers te blijven werken en oefenen met interpersoonlijke stress door het ontwikkelen van diepe aandacht, mentale stabiliteit en kalmte. Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met Insight Dialogue, echter is het wel helpend als je een 8-weekse MBSR/MBCT training hebt gevolgd.

Deze training is een verrijking en verdieping voor iedereen die zich op een dieper niveau wil trainen in mindfulness.

Zo worden momenten van interpersoonlijk contact wellicht waardevolle momenten van inzicht en wijsheid, die elke relatie kunnen transformeren.

INVESTERING

€484,- voor particulieren inclusief btw en stilte-, trainingsdag, en een persoonlijk kennismakingsgesprek
€726,- is het zakelijk tarief exclusief. btw, o.a.voor organisaties, wanneer je een BV hebt en wanneer de training vergoed wordt door uw werkgever of een instantie (niet bedoeld de zorgverzekeraar), inclusief stilte-, trainingsdag.

Vergoedingen

Indien u aanvullend verzekerd bent is het o.v.b. mogelijk dat de Mindfulness-, Compassie- en Psycho-sociale therapie ( gedeeltelijk ) vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraar. U kunt ook via ZorgWijzer.nl   kijken naar de verschillende mogelijkheden tot vergoeding van de Mindfulnesstraining. Op hun website kunt u ook een PDF bestand downloaden. Check uw polis en vraag duidelijk naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar! En zie overzicht zorgverzekeraars bij de NVPA.  Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Voor wie:

De Interpersoonlijke Mindfulness Training is een verdiepende training, volgend op een MBSR of MBCT training. De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur plus een stiltedag. De training is in principe toegankelijk voor iedereen met meditatie-ervaring.

 

Interpersoonlijke Mindfulness training in de regio Helmond, Gemert, Geldrop, Mierlo, Eindhoven, Heeze, Leende ,Valkenswaard, Waalre. 

Copyright © 2023 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness    |   Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring
Copyright © 2023 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk