Compassietraining

Wil jij Mindfulness verdiepen met Heartfulness?

Voel je jezelf regelmatig somber, angstig, hunkerend of boos? Of sta je wantrouwend in de wereld? Heb je moeite om warme gevoelens voor jezelf en anderen te ervaren? Daarin sta je niet alleen. In onze cultuur ervaren veel mensen psychische problemen, hebben een lage dunk van zichzelf en gaan gebukt onder zelfverwijt of schaamte.

Juist in deze tijden van onzekerheid is het zeer begrijpelijk dat je dit ervaart.

En hoe ga je daar dan me om? Vlucht je bijvoorbeeld vaak in isolement? Of stort jij jezelf in bezigheden of relaties die niet echt voldoening geven? Gesprekstherapieën bieden niet altijd een oplossing. Soms geven ze wel inzicht maar bereiken onvoldoende het ervaringsniveau ('Ik snap het wel, maar ik voel het niet.')

Juist dan is het volgen van een compassietraining iets goeds om over na te denken. In deze training worden oefeningen aangeboden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren.

Misschien heb je in het verleden al eens een mindfulnesstraining gevolgd?

Heb je ervaren dat Mindfulness je goed doet? Maar ook dat je moeite hebt met het te integreren in je dagelijks leven? En moeite hebt om een vriendelijke houding te ontwikkelen? Heb je de behoefte om de mindfulnessoefeningen weer op te pakken en te verdiepen?


Ruimte met warmte

In het algemeen kun je zeggen dat mindfulness ruimte geeft. En dat (zelf)compassie deze ruimte vult met warmte. Zelfcompassie is een krachtige en heilzame verdieping op je mindfulness-beoefening.

Zelfcompassieis mededogen voor jezelf. Het is bevorderlijk voor jouw psychische en lichamelijke welzijn. En voor ons sociale functioneren. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont dit aan.

Het beoefenen van zelfcompassie is niet egocentrisch. Het zorgt juist voor een gezonde relatie met jezelf. Daardoor ontstaat er ook een grotere openheid en mededogen naar anderen toe.

Net als bij de mindfulnesstraining zijn de voornaamste leermeesters de eigen ervaringen en de uitwisselingen in de groep. Binnen de groep ben je als deelnemer vrij in hoeveel je met een ander wilt delen. Je hoeft de problemen niet voor elkaar op te lossen. Wel kun je de ander ondersteunen door ook in de uitwisselingen mindfulness en compassie te beoefenen. 


Wat levert meer zelfcompassie mij op?

 • Minder streng voor jezelf zijn, waardoor je makkelijker en gelukkiger door het leven gaat;.
 • Een verzachtende invloed op de impact van negatieve gebeurtenissen.
 • Minder angst om fouten te maken en minder angst voor afwijzing.
 • Meer zelfrespect, sympathie en begrip voor eigen tekortkomingen.
 • Een betere zelfzorg en een gezonder eetgedrag.
 • Makkelijker omgaan met lastige emoties, zodat je eerder vriendelijk dan vijandig op situaties reageert.
 • Meer positieve emoties, wijsheid, levensgeluk en optimisme.
 • Meer verbinding voelen met anderen.

Juist in tijden van onzekerheid is het zeer behulpzaam om begeleid te worden in de meditatiebeoefening en het werken met emoties verder te ontwikkelen en te intensiveren.


INHOUD VAN DE TRAINING:

Naast het verder trainen van mindfulness komt o.a. het volgende aan bod:

 • Het erkennen van pijn en lijden en hoe ons brein en organisme is geëvolueerd om ons te helpen overleven.
 • Inzicht in de drie centrale emotieregulatiesystemen, gericht op veiligheid, bevrediging en sociale verbondenheid.
 • Hoe de drie systemen uit balans kunnen raken door invloeden van buitenaf, maar ook van binnenuit, bv. door schaamte, zelfkritiek en de innerlijke pestkop.
 • Onze gedeelde menselijke conditie (Common Humanity) en dat waar we niet voor gekozen hebben, is niet onze fout.
 • Hoe mentale voorstellingen de emotieregulatiesystemen kunnen beïnvloeden en compassiebeoefening de balans kan helpen herstellen.
 • Oefenen in compassievol motiveren, aandacht geven, voelen, redeneren, visualiseren, spreken en handelen.
 • In de zelfcompassietraining worden oefeningen op ervaringsniveau aangeboden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren.


IN DEZE TRAINING LEER JE:

 • Hoe je minder streng tegen jezelf kunt zijn.
 • Hoe je makkelijker kunt omgaan met moeilijke emoties.
 • Hoe je  jezelf kunt motiveren met vriendelijkheid in plaats van kritiek.
 • Hoe je Mindfulness en zelf-compassie beoefening kunt integreren in je dagelijks leven.
 • Hoe je je eigen leraar of coach kunt worden.


Recent onderzoek heeft getoond dat zelfcompassie je emotioneel welzijn sterk verbeterd, en angst en depressie verminderd. Het kan zelfs helpen aan uw dieet en lichaamsbeweging routine.

Ben je ook toe aan meer zelfcompassie in je leven? Lees voor je jezelf aanmeldt eerst even de praktische informatie!
 

Praktische informatie

Na de aanmelding neem ik contact met je op om kennis te maken. We bespreken o.a. je doelen en ik geef uitleg over de training. Om vervolgens te kijken of de training aansluit bij je wensen en verwachtingen. Is de persoonlijke klik voldoende? Dan kunnen we samen besluiten of we er voor gaan. 

De Compassietraining (MBCL) bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur en 1 halve dag. 

Voor de actuele data zie onderaan of rechts boven op deze pagina! 

Aantal deelnemers: We zijn met een kleine groep van max. ongeveer 10 deelnemers

Financiële investering:
Particulieren: €484,-
Zakelijk tarief: €726,- * exclusief btw

Deze kosten zijn inclussief de intake en exclusief het zelf aan te schaffen werkboek met audio-bestanden ('Compassie in je leven' | herziene editie) (€ 29,95).

* voor organisaties, wanneer je een BV hebt en wanneer de training vergoed wordt door uw werkgever of een instantie (niet bedoeld de zorgverzekeraar

VERGOEDINGEN
Indien u aanvullend verzekerd bent is het o.v.b. mogelijk dat de boven genoemde training, wat vermeld wordt als: Mindfulnesstraining MBCL   ( gedeeltelijk ) vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraar. U kunt ook via ZorgWijzer.nl   kijken naar de verschillende mogelijkheden tot vergoeding van de Mindfulnesstraining. Op hun website kunt u ook een PDF bestand downloaden. Check uw polis en vraag duidelijk naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar! En zie overzicht zorgverzekeraars bij de NVPA.  Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Locatie: Energiecentrum 'de Volmolen' in Riethoven. Precies op de grens van Waalre en Riethoven staat het mooie pand gelegen aan het water.

Heb je alles gelezen en ben je nog enthousiast om te werken aan je zelfcompassie?  Meld je hier dan aan bij de aanmeldknop hier onderaan of rechts op de pagina!

Wat mindfulness en compassie in mijn leven betekenen!
n een periode van rouw in mijn leven, was ik erg dankbaar dat ik de opleiding tot compassietrainer net had gevolgd. Dankzij de compassie-oefeningen kon ik mijn emotionele pijn en ervaring van verlies compassievol dragen. Dit gaf mij dagelijks een grote steun en een gevoel van geborgenheid, juist in deze moeilijke tijden.

Mindfulness- en compassieoefeningen leveren mij elke dag weer veel op in mijn leven. Ik merk o.a.dat mijn leven zich met meer moeiteloosheid ontvouwt. Ik volg mijn innerlijke kompas en ik leef in een natuurlijke balans tussen te doen wat mijn verantwoordelijkheden van mij vragen en wat mijn hart mij ingeeft. Voor mij zijn pijnlijke ervaringen een ingang tot innerlijke groei en zingeving. De vruchten hiervan geven mij zoveel levensvreugde en dankbaarheid dat het mijn passie en roeping is om dit anderen ook te leren.

Ook jij kunt de eerste stap richting een compassievoller en gelukkiger leven zetten!

Meld je dan aan voor de eerstvolgende training onderaan of rechts boven op deze pagina! 

 

Compassie training MBCL in de regio  Eindhoven, Heeze, Leende ,Valkenswaard, Waalre, Helmond, Gemert, Geldrop, Mierlo.

Copyright © 2024 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness    |   Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring
Copyright © 2024 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk