In company training

Bepaalde maten van stress kan aanzetten tot hogere prestaties, deze stress wordt positieve stress genoemd.

In de praktijk blijken meer en meer werknemers belast te zijn met overmatige stress. De grote werkdruk, informatiesnelheid, verantwoordelijkheid en veranderingen spelen een belangerijke rol tot het ontstaan van Chronische stress. Daarbij kunnen tevens in het privé leven van werknemers stressvolle zaken spelen. Dit kan tot gevolg hebben dat de productiviteit en werkplezier afnemen met ziekteverzuim als gevolg. Chronische stress is een hoge prijs voor de betrokken, verantwoordelijke medewerker. Dit hele proces is voor de werkgever vaak ongrijpbaar.

Hoe dit proces om te keren? De meeste trainingen brengen ontspanningsoefeningen bij. Ze richten zich op de assertiviteit en op time-management. Dit kan erg zinvol zijn, maar de effecten zijn vaak niet van lange duur. 

De Mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining richt zich op de kern van de stressmechanisme, de malende en onrustige geest. Door het trainen van de aandacht, kun je je bewust worden van het moment waarop de geest in een stresspatroon schiet en bied alternatieven om op dat moment een keuze te maken. Het schept innerlijke ruimte, als het ware doe je 'n stapje terug.

Mindfullness is een natuurlijke staat. We kennen allemaal momenten van 'flow' en van volledige aandacht. Door mindfullness te oefenen breng je helderheid en rust die je de hele dag mee kunt nemen.

De training is de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction training van Jon Kabat-Zinn) met speciale aandacht voor stress op de werkvloer. 

Naast het reduceren van stress waardoor minder ziekteverzuim, levert mindfulness o.a een toenemende productiviteit, meer energie, balans en plezier op in het werk.

Herkennen uw werknemers zich in één of meer van de volgende aspecten?

  • zich in een druk leven (net) staande houden;
  • lichamelijk last ervaren door spanning of stress;
  • vaak voelen geleefd te worden door hun dagprogramma;
  • weinig momenten hebben van rust en inkeer/stilte;
  • sneller hun energie willen regenereren.

Dan is een In Company Training iets voor uw bedrijf.

Wat vragen wij van u?

We werken bij voorkeur met groepen van acht tot tien mensen. 
Met de door u als werkgever aangemelde kanidaten willen wij graag een kennis maken. In het gesprek zullen we de doelen formuleren en de verwachtingen afstemmen. We verwachten dat de kanidaten de intentie hebben om al de bijeenkomsten bij te wonen. Dat vanwege de kans op goede resultaten te waarborgen.

Een ruimte die buiten de werksfeerligt, enigsinds geluidsarm van ongeveer veertig vierkante meter is geschikt om de training te kunnen geven. 

Meer informatie

Voor de prijs en verdere informatie neem contact met ons op.

 

 

In Company training  in de regio Helmond, Gemert, Geldrop, Mierlo, Eindhoven, Heeze, Leende ,Valkenswaard, Waalre. 

Copyright © 2024 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness    |   Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring
Copyright © 2024 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk