De KrAcht v/d Levenskunstenaar

TRAINING DE KRACHT VAN DE LEVENSKUNSTENAAR

 

Herken je dit?

 • Je hebt hard gewerkt, veel bereikt en toch wringt er iets.
 • Je voelt je vaak onrustig. Je bent minder tevreden over je leven, wat je ongemotiveerd maakt. Je hebt het gevoel dat je vast zit aan dagelijkse verplichtingen.
 • De gedachten aan de toekomst kunnen je somber of depressief maken. Dit probeer je te verdoven met bijvoorbeeld (meer) alcohol drinken, of nog meer gaan sporten of door nog harder te werken. 
 • Je bent veel aan het denken en piekeren over je leven. Dit kost veel energie. Het piekeren kan maken dat je slechter slaapt. Het kan ook zijn dat je de laatste tijd juist meer slaapt maar desondanks niet uitgerust bent. 
 • Je vindt je huidige leven saai of het voldoet niet aan het leven dat je graag zou willen leiden.
 • Je beseft dat het nu tijd is voor iets anders. Je wilt een nieuwe baan of die studie gaan volgen die je altijd al had willen doen.
 • Misschien heb je wel het gevoel dat je de verkeerde carrière hebt gekozen. Ook al is er niets mis met je huidige baan, heb je toch het verlangen om schepen achter je te verbranden en je dromen te gaan waarmaken.
 • Het kan ook zijn dat je je juist volledig op je werk stort zodat je niet met andere dingen bezig hoeft te zijn. Hard werken wordt dan een uitvlucht zodat je niet met echte problemen geconfronteerd wordt.
 • Je realiseert je  dat het leven op aarde eindig is en dat de tijd verstrijkt, terwijl je nog niet al je dromen hebt verwezenlijkt. Dit zorgt voor onrust.

Maar wat wil je nu echt? Waar droomde je vroeger van?

Wil je het nu echt aanpakken?  Meld je dan aan via de aanmeld-button onder de foto. Dan leer ik je deze uitdaging te gebruiken als ingang om te worden wie je echt wilt zijn. Je gaat kwaliteiten in jezelf ontdekken die juist nu van belang zijn. Je leert ze te gebruiken om vrijer te worden en je gewenste doelen te bereiken. Hierdoor vind je weer richting en zin in je leven en kun je tevreden en gelukkig zijn met jezelf en je leven. Je maakt de weg vrij om te “worden” wie je in wezen bedoeld bent te zijn.


In de trainingen gebruiken we je innerlijke conflicten en moeilijkheden als ingang naar het volledig kunnen inzetten  van je mannelijke potentieel met behulp van de 10 archetypen.

Archetypen zijn overgeërfde, collectieve, originele patronen, blauwdrukken, gedragsmogelijkheden, die in ons onbewuste liggen opgeslagen. Ze zitten ver weggedoken in het onderbewustzijn of aan de oppervlakte. Het zijn patronen in onze hersenen die bepalend zijn in hoe we naar de wereld kijken en hoe we daar mee omgaan.  Ze weerspiegelen kwaliteiten en krachten in ons die geïntegreerd kunnen worden. Een geactiveerd archetype is als krachtige wind in de zeilen. Je kunt een archetype zien als een mindset of modus met zijn eigen motivatie, voorstelling van wat wel of niet, aandacht en focus gebied, manier van denken, voelen en doen. Archetypen zijn je innerlijke Gidsen en Helpers op je pad naar geluk en voldoening in het leven.     

In de training gaan we in jou de volgende 10 archetypen van binnenuit activeren:

 • De Koning(in) voor Leiderschap, Soevereiniteit, Visie en Missie
 • De Strateeg voor Structuur, Meesterschap, Pragmatisme en Objectiviteit
 • De Verzorger voor Zorg, Empathie, Bescherming en Compassie
 • De Geliefde voor Passie, Verleiding, Verbinding en Warmte
 • De Dromer voor Verbeeldingskracht, Inspiratie, Idealisme en Spiritueel
 • De Storyteller voor Communicatie, Verbinding, Veelzijdigheid en Snel Denken
 • De Rebel voor Uitvinden, Verstoring, Provocatie en Bevrijding
 • De Magiër voor Bewustzijn, Inzicht, Intuïtie en Transformatie
 • De Krijger voor Moed, Discipline, Focus en Daadkracht
 • De Ontdekker voor Avontuur, Waarheid, Enthousiasme en Optimisme
   

De training De KrAcht van de Levenskunstenaar is ervarings- en actie gericht.                                                                        

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we je doel formuleren en monitoren hoe sterk de archetypen in je werkzaam zijn. De 5 bijeenkomsten  daarna ga je jouw innerlijke conflicten, alles wat je groei naar geluk en gevoel van vrijheid (heelheid) in de weg staat transformeren naar de volwaardige archetypen. Je gaat ervaren hoe je dat zelf kan doen.

Vervolgens gaan we in 5 bijeenkomsten verder werken aan je innerlijke conflicten en uitdagingen. We maken dan o.a. gebruik van een opstelling met de 10 archetypen als jouw hulpbronnen. Zo krijg je inzicht in je belemmerende patronen en leer je in de praktijk die kwaliteiten te ontwikkelen die juist nu voor jou van groot belang zijn. Per bijeenkomst zullen twee deelnemers in het bijzonder de gelegenheid krijgen hun thema uit te werken waarbij de groep zowel een spiegel als een hulpbron zal zijn. De twaalfde en laatste bijeenkomst is ter integratie en evaluatie. 

Ter inspiratie, integratie en voorbereiding ontvang je voor- en na iedere bijeenkomst oefeningen en opdrachten in je mailbox.  Denk aan teksten en geluidsbestanden met te volgen oefeningen. 

Door de opdrachten kun je de bijeenkomsten beter verwerken. Zo haal je er nog meer uit en leer je al alles wat behandeld is te integreren in je leven. Daarnaast krijg je oefeningen om mindfulness en compassie te cultiveren, afgestemd op waar jij zit in je proces. Ook leer je om meer gebruik te maken van de bron van innerlijke wijsheid. Andere opdrachten zijn er om je beter voor te bereiden op de volgende sessie.

Hoe zou het voor je zijn als JE:

 • ’s morgens opstaat en gemotiveerd en geïnspireerd uitkijkt naar de dag die voor je ligt;
 • meer rust in je hoofd hebt;
 • energie en levenslust weer stroomt; 
 • bewuster en vrijer keuzes kunt maken;
 • weer richting en zin in je leven ervaart;
 • vertrouwen en hoop hebt en gelukkig bent met jezelf en je leven;
 • makkelijker je gevoel kunt uiten waardoor je meer vrijheid voelt in jezelf en in contact met anderen;
 • leven voluit leeft als een levenskunstenaar.

 

Weet dat al de kwaliteiten van de archetypen in potentie in ons zitten en dat je daar toegang toe kunt krijgen.

Dat helpt  je meer rust in je hoofd, energie, overzicht en vertrouwen te hebben.

Je zult bewuster en vrijer keuzes kunnen maken.

Je zult voluit kunnen leven, met meer focus én in flow. 

WAAROM MET MIJ WERKEN?

Omdat ik mijn eigen proces ben aangegaan en mijn leerweg tot psychosociaal therapeut, life-coach en mindfulness-trainer heb gevolgd, heb ik van vele methoden zelf de impact mogen ervaren. Ik heb geleerd de methoden toe te passen en ik heb ze verder ontwikkeld zodat deze elkaar versterken en verdiepen. Vandaaruit heb ik een traject ontwikkeld dat ook jou kan leren jezelf te helen en te bevrijden van dat wat je tegenhoudt om werkelijk van je leven te genieten. Ik leer jou hoe je het zelf kunt doen, zonder afhankelijk te zijn van langdurige therapieën, trainingen of medicatie. Juist omdat ik mijn eigen draken en demonen in de ogen heb gekeken ontwikkelde ik veerkracht, zelfvertrouwen en daadkracht, waardoor ik geniet van het leven in het nu! Ik bied jou mijn sleutels om de ware levenskunstenaar ook in jou te bevrijden!

Hoe zou jouw leven als levenskunstenaar eruit zien?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Na de aanmelding neem ik contact met je op om kennis te maken. We bespreken o.a. je doelen, ik geef uitleg over de training om vervolgens te kijken of de training aansluit bij je wensen en verwachtingen.  Is er voldoende een persoonlijke klik? Dan kunnen we samen besluiten of we er voor gaan.  

De training duurt:
12 vervolgbijeenkomsten van 2,5 uur tot 3 uur.

Aantal deelnemers: We zijn met een kleine groep van rond de 8 tot 10 deelnemers 

Financiële investering:
Particulieren van  € 725,00   nu  € 545,00
Zakelijk tarief* € 1225,00  nu € 817,50 excl. BTW
* voor organisaties, zelfstandigen of wanneer de training wordt vergoed door werkgever of een instantie.

De kosten zijn incl. digitaal beschikbare oefeningen.

12 maandag avonden.
Data: 12, 19, 26 september, 3, 10, 17, 24, 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november 2022. 
En als reserve datums: 5, 12, 19 dec. 2022
Inloop: 18.45 uur. Start 19.00 uur tot 21.30 uur met uitloop tot 22.00 uur.

Locatie: Energie centrum ‘de Volmolen’ in Riethoven. Precies op de grens van Waalre en Riethoven staat het mooie pand gelegen aan het water. 

 

Wacht niet tot het weer beter gaat of je meer tijd krijgt want daar heb je toch geen invloed op. Maar ga er nu voor. Een mooie uitspraak is:  Niet Nu wanneer dan wel!

Aanmelden

Copyright © 2023 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness    |   Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring
Copyright © 2023 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk