Insight Dialogue introductiecursus

De 8-weekse  insight dialogue  introductiecursus

De kern van Insight Dialogue (mediteren-in-interactie) bestaat uit 6 meditatie-instructies, of richtlijnen. In Insight Dialogue komen onze meditatieve kwaliteiten (mindfulness onder andere), de wijsheid van de lessen van de Boeddha en ons relationele leven samen. Dat maakt het tot een rijke oefening.

INSIGHT DIALOGUE

Mindfulness in contact en communicatie: meer zicht op je handelen in relatie met anderen. 8-weekse training waarin je mindfulness zowel alleen als met anderen beoefent. Geschikt voor iedereen met meditatie-ervaring.

MINDFULNESS IN CONTACT EN COMMUNICATIE.

Vele van ons hebben een groot deel van onze mindfulness-beoefening zittend op een kussen of een meditatiebankje individueel doorgebracht. De implementatie van mindfulness in het dagelijkse leven blijkt hierdoor vaak niet zo eenvoudig.  In plaats van aandacht, rust en stilte, en terug geworpen worden op je eigen persoon, doet de buitenwereld een ander beroep op ons: we worden constant beroerd door de wereld om ons heen. Een groot deel van dit contact is interpersoonlijk contact. Dit contact kan geluk, vreugde en plezier opleveren, maar ook stress, onzekerheid en  ongemak. Als dit gebeurt, schieten we in de afweermechanismen, sluiten ons af en ervaren het contact als onprettig.

Kunnen we aandacht cultiveren juist in deze dynamische momenten van interpersoonlijk contact? Vormen juist menselijke relaties geen prachtige mogelijkheid om mindfulness verder te ontwikkelen en te verdiepen? Het intermenselijk contact wordt dan een startpunt om mindfulness te integreren op de plek waar jij bent, om in het contact met de ander op te merken wat er gebeurt op fysiek en mentaal niveau.

DE 8-WEEKSE INSIGHT DIALOGUE  INTRODUCTIE CURSUS

DE 8-WEEKSE INSIGHT DIALOGUE  INTRODUCTIE CURSUS  is een verdiepende training.  De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur plus een stiltedag.

CORONA: We zijn met maximaal 8 deelnemers zodat we voldoende afstand kunnen houden en een QR code niet verplicht is. Mocht je corona gelijkende ( verkoudheid/ griep ) klachten hebben, dan thuis blijven.

VOOR WIE

Iedereen die enige ervaring heeft met stiltemeditatie zoals mindfulness, inzichtmeditatie (vipassana), dzochen, zen of anders is van harte welkom!

De Insight Dialogue Intrductie Training combineert elementen uit de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) met de 6 meditatie-instructies, of richtlijnen uit Insight Dialoque. Oefeningen als bijvoorbeeld de bodyscan en bewegen met aandacht worden gecombineerd met communicatie-oefeningen in duo’s of in groepen. De 6 Richtlijnen uit Insight Dialoque vormen hiervoor het kader. Het programma bemoedigt en traint deelnemers te blijven werken en oefenen met interpersoonlijke stress door het ontwikkelen van diepe aandacht, mentale stabiliteit en kalmte. Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met Insight Dialogue.

Oefenen met de 6 richtlijnen

In de cursus worden de richtlijnen geïntroduceerd en we oefenen met elke richtlijn. Deze zijn: pauzeren-ontspannen-openen-vertrouwen op verandering-aandachtig luisteren en onze eigen subjectieve waarheid spreken. We reflecteren op aspecten uit ons leven met hulp van onderwerpen uit de kernleringen van het boeddhisme. Samen ontwaken door meditatie-in-dialoog.

Deze training is een verrijking en verdieping voor iedereen die zich op een dieper niveau wil trainen in mindfulness.

Zo worden momenten van interpersoonlijk contact wellicht waardevolle momenten van inzicht en wijsheid, die elke relatie kunnen transformeren.

Meer informatie

Insight Dialogue is ontwikkeld door Gregory Kramer, die er ‘Insight Dialogue – The Interpersonal Path to Freedom’ over schreef. Het boek is in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘Insight Dialogue – een boeddhistische beoefening van meditatie in dialoog’, uitgeverij Milinda. Ook kan je kijken op de website van de Insight Dialogue Community.

Heb je vragen? Stel ze dan gerust via: ronald@mindfulnesstrainingen.info

INVESTERING

De training wordt aangeboden op basis van Dana (vrijgevigheid) , een vrije gift die je kunt schenken.
Dana wordt vaak vertaald met vrijgevigheid in het Nederlands. Een klein woord met grote betekenis. Dana geven is een beoefening. Dana wordt vaak vertaald met vrijgevigheid in het Nederlands. Een klein woord met grote betekenis. Het pad van onze spirituele ontwikkeling steunt op drie pilaren, waarvan Dana er één is. Klik hier om meer te lezen over Dana (vrijgevigheid).

En €95,- voor het kunnen betalen van de kosten zoals huur van locaties, het onderhouden van de website en andere zaken. Dat is inclusief een digitale werkboek.

Na aanmelding hebben we een korte kennismaking. Mocht je vragen vooraf hebben, neem dan gerust contact met me op.

Zie hier rechts of hieronder de data en aanmeld knop!

Doorlopende  oefengroep Insight Dialogue

Voor mensen met (enige) ervaring met Insight Dialogue (bijvoorbeeld door deelname aan een retraite of cursus) is er een doorlopende oefengroep.

Insight Dialogue  in de regio Eindhoven, Heeze, Leende ,Valkenswaard, Waalre.  

Copyright © 2024 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness    |   Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring
Copyright © 2024 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk