8-Weekse Mindfulnesstraining

Wat houdt de training in?

De training is de acht weekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Training) ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur én een hele dag. Daarnaast werkt u thuis met behulp van een werkboek en een oefen cd. Ook is er een persoonlijk voorgesprek. We werken met praktische aandacht-, yoga- en meditatie oefeningen. Bewustwording van de leefstijl, de ademhaling, de automatische piloot maar ook hoe u tot nu toe omging met pijn, stress, verdriet of verlies komt aan bod.

Praktische Training

Bij aandachttraining ligt de nadruk niet op de theorie maar op de praktijk. De ervaringen die deelnemers tijdens het oefenen opdoen en de uitwisselingen in de groep zijn de beste leermeesters. Daarnaast krijgen deelnemers CD's en een cursusmap. Tijdens elke bijeenkomst komt een thema aan bod ter ondersteuning van de oefeningen, de juiste instelling daarbij en de betekenis voor het dagelijks leven. 

Dagelijks oefenen

Aandacht trainen is een vaardigheid trainen en dat behoeft oefening. Tijdens de training is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn een tijdsinvestering van drie kwartier tot één uur per dag.

Stilte-, trainingsdag

Deze dag biedt de gelegenheid om langdurig met Mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt. De stilte-, trainingsdag wordt doorgaans in het weekend gehouden.

INVESTERING

€440,- voor particulieren inclusief btw, persoonlijk kennismakingsgesprek, lesmap en de oefeningen op mp3 en stilte-,trainingsdag .
€660,- is het zakelijk tarief exclusief. btw, o.a. voor organisaties, wanneer je een BV hebt  en wanneer de training vergoed wordt door uw werkgever of een instantie (niet bedoeld de zorgverzekeraar), inclusief persoonlijk intakegesprek, lesmap,  de oefeningen op mp3 en stilte-, trainingsdag.

Vergoedingen

Indien u aanvullend verzekerd bent is het o.v.b. mogelijk dat de Mindfulness-, Compassie- en Psycho-sociale therapie ( gedeeltelijk ) vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraar. U kunt ook via ZorgWijzer.nl   kijken naar de verschillende mogelijkheden tot vergoeding van de Mindfulnesstraining. Op hun website kunt u ook een PDF bestand downloaden. Check uw polis en vraag duidelijk naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar! En zie overzicht zorgverzekeraars 2019 bij de NVPA.  Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Mindfulness ná de cursus 

Tijdens de laatste sessie wordt u uitgenodigd om Mindfulness te intrigeren als dagelijks onderdeel van uw leven. Tevens heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan Terugkom bijeenkomsten of het volgen van de Compassie Training en/ of Mindfulness Verdiepingstraining.

Stiltedag

De stiltedag is onderdeel van de 8-Weekse Mindfulnesstraining.
Voor meer informatie gaat u naar Trainingen => Stiltedag of klikt u hier.

 

Mindfulness training in de regio Helmond, Gemert, Geldrop, Mierlo, Eindhoven, Heeze, Leende ,Valkenswaard, Waalre. 

8-Weekse Mindfulnesstraining

Aanmelden

Agenda

8-Weekse Mindfulnesstraining

Start 08 September 2021
19:30 - 22:00 uur
Waalre

Data: 8, 15, 22, 29 september, 6, 13, 20, 27 oktober 2021 

Trainings-, stilte-, trainingsdag is o.v.b. op zaterdag  16 oktober 2021

Locatie: Energie centrum de Volmolen 
Molenstraat 60
5581 VK Waalre.

Conferentieruimte de Volmolen
Volmolen 4
5561 VH Riethoven

8-Weekse Mindfulnesstraining

Start 09 September 2021
19:00 - 21:30 uur
Mierloseweg 200 te Helmond

Data: 9, 16, 23, 30 september, 7, 14, 21, 28 oktober 2021 

Trainings-, stilte-, trainingsdag is o.v.b. op zaterdag  16 oktober 2021

Locatie:  Helmond

I.v.m. mogelijk nog een avondklok, is de aanvang een half uur eerder dan 19.30 uur 

Copyright © 2021 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness    |   Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring
Copyright © 2021 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk